19-årig dræbt ved drive by-skyderi

20-30 skud blev affyret fra en bil mod fire personer i København. En 19-årig døde på stedet. Nærliggende at tænke på bandekonflikten, siger politiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 19-årig mand af somalisk afstamning blev dræbt på stedet, og to andre blev såret, da der torsdag aften klokken 22.30 var skyderi på Gadelandet i Husum nær bydelen Tingbjerg i København.

Ifølge den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi, Kenneth Vest, kører en mørk bil op på siden af en gruppe på fire personer. En person stiger ud fra bagsædet, og der bliver affyret "en byge skud" mod gruppen.

- En afgår ved døden og to bliver såret. Den fjerde er ikke ramt, fortæller Kenneth Vest.

De to sårede bliver ramt i henholdsvis hånden og hovedet, mens den dræbte bliver ramt af flere skud og dør på stedet. De sårede er uden for livsfare.

Vidner fortæller til politiet, at der blev affyret et sted "mellem 20 og 30 skud", og politiet har "fundet et tocifret antal" patronhylstre på stedet. Det tyder derfor på, at der var tale om et automatvåben, mener politiet.

Ofrene, der var i alderen 18 til 22 år, var kendt af politiet i forvejen.

Kort efter skyderiet blev der fundet en bil i brand i Gentofte. Beskrivelsen fra vidner passer på bilen fra skudepisoden, og politiet er i gang med at undersøge, hvorvidt der er tale om det samme bil. Vidner mener, gerningsmændene kørte i en Audi.

I løbet af denne uge har der været yderligere to skudepisoder i henholdsvis Ishøj og på Nørrebro, men politiet kan endnu ikke sige, om der er en sammenhæng mellem de nu tre episoder, hvor der er affyret skud i hovedstadsområdet.

Til gengæld tyder det på, at torsdagens episode er banderelateret:

- Det er for tidligt at sige, om der er nogen sammenhæng med de to episoder, men det er nærliggende at tro, at aftenens skyderi er led i bandekonflikten.

Ved de to tidligere episoder var der ingen dræbte.

/ritzau/