19-årig anholdt for skudsalve i Taastrupgård

En 19-årig mand er blevet anholdt i sagen om tirsdagens voldsomme skyderi i Taastrupgård.

Københavns Vestegns Politi har søndag anholdt en 19-årig mand fra Brøndbyområdet i forbindelse med tirsdagens voldsomme skyderi i Taastrupgård, hvor en gruppe personer affyrede omkring 75 skud mod en boligblok. Det oplyser politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Den 19-årige blev anholdt uden dramatik i sit eget hjem, oplyser politiet. Han sigtes for drabsforsøg og fremstilles i grundlovsforhør mandag.

»Der kan ventes flere anholdelser i den kommende tid,« siger Bent Isager-Nielsen, der af samme årsag ikke ønsker at komme med yderligere oplysninger i sagen.

Skudsalven på de henved 75 skud gik gennem døre og vinduer i flere lejligheder i boligblokken på Taastrupgårdsvej 11-19. Også fem biler blev ramt.

Angriberne, der kom kørende i flere biler, brugte mindst tre forskellige våben, viser de foreløbige undersøgelser. Politiet betegner det som et mirakel, at ingen mennesker blev såret.

»Det er med stor tilfredshed, at vi nu har fået et gennembrud i denne sag. Der forestår stadig en omfattende efterforskning - både med hensyn til øvrige deltagere i skyderiet og baggrunden for det,« lyder det fra politiinspektøren.

Da skudsalven borede huller i boligblokkens facade var det tredje aften i træk, at Københavns Vestegns Politi måtte rykke ud til skyderi.

Søndagen før blev en mand skudt i bagdelen, da han blev overfaldet af et tæskehold, og mandag blev der affyret 14 skud fra en maskinpistol mod en ejendom, som tilhører viceborgmesteren i Høje Taastrup. I denne sag blev en 34-årig mand senere varetægtsfængslet.

/ritzau/