1,8 millioner danskere betaler for at springe sygehuskøen over

På bare et år er antallet af danskere med en sundhedsforsikring steget med 340.000.

Operation på Parkens Privathospital. Overlæge Klaus Bak igang med en albue operation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af danskere, der vil have en mulighed for at spring køen til sygehuset over, er i hastig vækst.

I løbet af det seneste år har yderligere 340.000 valgt at tegne en sundhedsforsikring, så det samlede antal nu er oppe op 1.853.000. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension ifølge Jyllands-Posten.

»Det er overraskende, at stigningen er så markant. Men mange virksomheder må have en oplevelse af, at sundhedstilbuddene i forsikringerne får sygefraværet til at falde, og at medarbejderne er glade for dem,« siger Mickael Bech, der er professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet, til avisen.

Han forventede, at udviklingen ville gå den modsatte vej, da regeringen for et par år siden fjernede skattefradraget på sundhedsforsikringerne.

Flemming Ibsen, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, pointerer, at det efterhånden kun er medarbejdere i den offentlige sektor, der ikke har en sundhedsforsikring, og at der derfor er tale om forskelsbehandling.

»Folk på det private arbejdsmarked har mulighed for at springe køen over, så der er tale om en skævvridning,« siger Flemming Ibsen til Jyllands-Posten.

Det er sundhedsminister Nick Hækkerup (S) uenig i. Han ser ikke forskelsbehandlingen som et problem, så længe der ikke gives skattefradrag.

»Jeg kan sagtens leve med, at der bliver tegnet private forsikringer,« siger Nick Hækkerup.