18-årig sigtet for voldtægt i Holstebro

En 18-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet i to uger. Han er sigtet for at have voldtaget en 24-årig kvinde nytårsnat i Holstebro.

Læs mere
Fold sammen

En 18-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet i to uger. Han er sigtet for at have voldtaget en 24-årig kvinde i Holstebro nytårsnat, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Den 18-årige valgte selv at troppe op hos politiet fredag morgen. Med sig havde han sin storebror, som politiet den 1. januar havde til afhøring som mulig gerningsmand til den anmeldte voldtægt.

»Da jeg hørte, at min bror havde været til afhøring, valgte jeg at fortælle familien, hvad der var sket,« fortalte den 18-årige mand ved hjælp af en tolk, da han fredag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for voldtægt og vidnetrusler.

»Klokken 01.00 i nat var vi inde ved politigården, men vi kunne ikke komme ind. Så vi vendte tilbage her til morgen,« forklarede den 18-årige, der nægtede at have voldtaget den 24-årige kvinde nytårsnat kort før klokken 06.00 i baggården ved Jyske Bank og Sinnerup.

»Hvis jeg havde voldtaget hende, så sad jeg ikke her. Så ville jeg være flygtet,« forklarede den 18-årige mand i retten, der til gengæld erkendte, at han havde haft seksuelt samkvem med den 24-årige kvinde, og at hun selv var med på den.

Dommer Lillian Lund Tinggaard valgte at nedlægge referatforbud under oplæsningen af offerets forklaring for at undgå yderligere krænkelser af den 24-årige kvinde.

Men hendes forklaring lå et godt stykke fra den, som den 18-årige afgav i retten. Her forklarede han, at han havde mødt kvinden på vej hjem fra byen. Hun var ulykkelig og græd.

Han valgte derfor at følge hende hen til taxa-holdepladsen på Enghaven, så hun kunne komme hjem.

»Hun begyndte at kysse mig,« forklarede den 18-årige via sin tolk.

Kyssene udviklede sig, ifølge den 18-årige, til sex på en blomsterkumme.

»Hvis det var frivilligt, hvorfor løb du så fra stedet?« ville anklageren vide.

»Jeg løb fordi, jeg var flov. Der kom mennesker, og det er ikke accepteret i min kultur at have seksuelt samkvem på et offentligt sted,« forklarede den sigtede.

Politiet har tidligere forklaret, at kvinden blev holdt i halsgreb - og i retten blev den 18-årige også sigtet for at have truet den 24-årige kvinde til ikke at anmelde voldtægten med ordene:

»Du holder kæft om det her. Ellers slår jeg dig ihjel.«

Ifølge den foreløbige undersøgelse fra retsmedicineren, der undersøgte kvinden efter voldtægten, var der fundet både mærker og punktformede blødninger på hendes bryst - men ikke i øjnene, der kunne være med til at pege på et halsgreb.

Samtidig kom det frem, at politiet har samlet flere spor efter sekreter i baggården, der nu skal analyseres nærmere.

Derudover skal politiet have set nærmere på videooptagelser fra flere videokameraer i byen, for at komme optakten nærmere, oplyste anklageren.

Den 18-årige mand blev foreløbig fængslet frem til den 16. januar. Han valgte at kære kendelsen til landsretten.