18-årig mand er død efter skyderi i Holbæk

Et skyderi i Holbæk har kostet en 18-årig mand livet. Gerningsmanden stak af til fods og siden i bil.

En 18-årig mand blev søndag aften dræbt af skud i Ladegårdsparken Vest i Holbæk. Her ses politifolk ved gerningsstedet søndag aften. - Foto: Henrik R. Pedersen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik R. Pedersen

En 18-årig mand er død, efter at han søndag aften blev skudt i Holbæk, oplyser politiet, der betragter sagen som et opgør i det kriminelle miljø.

Skyderiet fandt sted søndag kort efter klokken 22 ud for Ladegårdsparken Vest 135.

Her blev der affyret flere skud, og den 18-årige blev ramt. Den formodede gerningsmand flygtede fra stedet til fods, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Han satte kurs mod en nærliggende parkeringsplads, hvorfra en bil kørte væk i høj fart.

Allerede søndag aften lød meldingen fra politiet, at manden var i livsfare på grund af sine skader.

Kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fortæller til Ritzau, at manden afgik ved døden kort efter skudepisoden. De pårørende er underrettet

Politiet ønsker henvendelser fra eventuelle vidner og giver i den forbindelse følgende signalement af den mulige gerningsmand:

Der er tale om en ung mand. Han er lys i huden, muligvis etnisk dansk. Han er almindelig af bygning og var iført en blå kasket og en sort jakke.

Politiet har søndag aften og natten til mandag efterforsket drabet. Blandt andet har kriminalteknikere afsøgt området nær gerningsstedet for eventuelle spor.

Liget af den 18-årige mand skal nu obduceres. Sådan gør man altid i drabssager, og resultatet af obduktionen bliver i reglen altid fremlagt i en eventuel retssag.

Obduktionen kan formentlig kaste lys over, hvor mange skud der ramte den 18-årige.

Politiet har indtil nu alene oplyst, at der er blevet affyret »flere skud.« Men hvor mange der er tale om, og hvor mange der menes at have ramt offeret, holdes hemmeligt indtil videre af hensyn til efterforskningen, oplyser Martin Bjerregaard.

/ritzau/