18-årig fængslet i terror-sag

En ung mand blev lørdag varetægtsfængslet i 26 dage for at have medvirket til terrorangrebet i København. Politiet udelukker ikke, at der kan være flere gerningsmænd på fri fod.

København har været præget af bevæbnet politi siden terrorangrebet for to uger siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en fængsling blev lørdag føjet til politiets optrevling af terrorangrebet i København.

Efter et grundlovsforhør lørdag blev en 18-årig mand varetægtsfængslet i 26 dage. Han er sigtet for at have medvirket til drab og drabsforsøg ved ifølge politiet at skaffe en skudsikker vest og mindst én kniv til gerningsmanden Omar El-Hussein forud for angrebet, der kostede to mennesker livet og sårede fem politifolk for to uger siden.

Specialanklager ved Københavns Politi Stig Fleischer fortæller, at han er tilfreds med rettens beslutning om at varetægtsfængsle den 18-årige.

»Det giver politiet yderligere arbejdsro, så vi kan komme til bunds i den alvorlige sag,« siger han.

Der er nedlagt navneforbud i sagen mod den 18-årige, men flere medier - herunder Berlingske og DR - har tidligere erfaret, at manden er bror til den nu afdøde Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Den 18-årige nægter sig skyldig, forklarer forsvarer Michael Steffensen, der samtidig fortæller, at hans klient er mærket af sagen.

»Han er selvfølgelig påvirket af de ting, der foregår omkring ham. Det er tydeligt,« siger han

Med lørdagens fængsling er der nu tre personer, der er fængslet under mistanke for at have medvirket til terrorangrebet i København. To mænd blev mandagen efter terrorangrebet sigtet for at have medvirket til drab og drabsforsøg ved Krudttønden og den jødiske synagoge i København.

Selv om politiet foreløbig har fængslet tre personer, kan det ikke udelukkes, at der stadig er gerningsmænd på fri fod, fortæller anklager Stig Fleischer.

»Det er ingen hemmelighed, at politiet er i gang med en omfattende efterforskning, og det kan selvfølgelig ikke udelukkes, at der er medgerningsmænd på fri fod,« siger han.

Varetægtsfængslingen af den 18-årige løber i første omgang til 26. marts. Dermed har fængslingen samme frist som de to øvrige fængslinger i sagen.