Nyhedsvarsel
Samfund

170 flygtninge ankommet i Rødby - flere på vej

Flygtninge ankommer til Rødby fra Tyskland søndag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et større antal flygtninge er søndag eftermiddag søgt ind over den danske grænse fra Tyskland. Ifølge politiet er flere på vej.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde klokken 17 registreret ca. 75 flygtninge, som alle er blevet indkvarteret med mad og drikke på Rødby station. Klokken 18 kom endnu ca. 100 flygtninge ind med færgen. Imidlertid opstod der tumult, og en del af de flygtende personer løb væk fra området, oplyser politiet.

»Det er selvfølgelig ikke en ønskværdig situation, men jeg er sikker på, at vi med fornuft og dialog snart har samling på personerne igen. Vi har selvfølgelig tilkaldt ekstra mandskab, så vi får hurtigt kontakt til disse mennesker igen,« siger politiinspektør Kim Kliver.

Politiet råder folk til ikke at kontakte 112 i forbindelse med de folk, der er løbet fra området. Politiet har overblik over situationen.

De fleste af de registrerede personer er fra Syrien. Dem, som efter reglerne skal have deres sager behandlet her i landet, sendes videre til Sandholmlejren i Nordjælland, oplyser politiet.