17-årig voldtægtsmand bliver udvist

Ung somalier idømt seks års fængsel og derefter udvisning for bestandigt for voldtægt af 10-årig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dommeren ved retten i Herning har torsdag bestemt, at det koster en 17-årig mand seks års fængsel og udvisning af landet for at have voldtaget en 10-årig pige fra Gullestrup ved Herning. Tidligere på sommeren blev han kendt skyldig i voldtægten. Det skriver BT.dk.

I sin afsluttende procedure har drengens forsvarer, Jeppe L. Jepsen, ifølge netavisen aoh.dk fortalt, at den 17-årige i 2011 sluttede sig til en al Qaeda-gruppe i Somalia. Det skete, efter at han sammen sin lillebror flygtede fra en koranskole, som drengenes mor havde sendt dem på..

Ifølge den 17-årige havde de to drenge til opgave at straffe kristne og dårlige muslimer ved at give pisk, skære lemmer af og voldtage.

Den 17-årige har forklaret, at han og lillebroderen flygtede fra gruppen efter to-tre måneder.

Dommeren fulgte med strafudmålingen dermed anklager i sagen, Jacob Balsgaard Nielsens, krav om seks til otte års fængsel. Derudover mente han, at den 17-årige burde udvises med indrejseforbud for bestandigt, og også det efterkom retten.

Ifølge Retslægerådet har den 17-årige taget skade af din genopdragelsesrejse i Somalia og er blevet mere aggressiv og egoistisk. Anbefalingen fra rådet var, at den 17-årige skal i socialpædagogisk behandling.

Voldtægten af den 10-årige pige fandt sted lørdag den 19. november sidste år i et skovstykke ved Lyngens Kvarter i Gullestrup uden for Herning. Den 17-årige truede to piger på ni og ti år til at gå med sig. Det lykkedes den 9-årige at flygte, mens gerningsmanden voldtog den 10-årige.