17-årig skyldig i voldtægt af 10-årig

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Retten i Herning har fundet en 17-årig dreng skyldig i voldtægt og voldtægtsforsøg. Det skriver tvmidtvest.dk

Den 17-årige blev kendt skyldig i voldtægt af en blot 10-årig pige i en skov i Gullestrup ved Herning i november sidste år. Desuden har Retten i Herning ifølge tvmidtvest.dk også dømt drengen for forsøg på voldtægt af en niårig pige samt forsøg på voldtægt af en 18-årig pige, der i oktober sidste år blev truet med en kniv og tvunget ned i en kælderskakt på Torvet i Herning.

Tidligere fredag stod det imidlertid klart, at der ikke falder endelig dom i sagen i dag. Det skyldes, at sagen endnu engang skal forelægges Retslægerådet, fordi der er rejst tvivl om den straf, rådet har anbefalet til den 17-årige tiltalte, skriver tvmidtvest.dk. Derfor er der i første omgang kun taget stilling til skyldsspørgsmålet og ikke selve strafudmålingen.

Ifølge aoh.dk har Retslægerådet lagt op til en ungdomssanktion med socialpædagogisk behandling. Men den behandling kan ikke anvendes, hvis straffen bliver over fire år, som anklagemyndigheden lægger op til.

Retslægerådet er nu blevet bedt om at genoverveje sin anbefaling. Det vides endnu ikke, hvornår en ny vurdering vil være klar.

BNB