17-årig overfaldet brutalt på grund af mistanke om voldtægt

To gange har en 19-årig angiveligt overfaldet en 17-årig. Den 19-årige mener, at offeret er voldtægtsmand.

Politi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Næstved. To gange er en 17-årig dreng fra Haslev angiveligt blevet overfaldet af en 19-årig mand. Det fremgår af anklagemyndighedens sigtelse mod den 19-årige.

Senioranklager Mariam Khalil fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil fredag eftermiddag kræve den 19-årige varetægtsfængslet.

- Han mener, at den forurettede har voldtaget hans søster. Det er det, der ligger bag, fortæller Mariam Khalil.

Den 17-årige blev torsdag overfaldet ved Faxe Ungdomsskole i Haslev. I forbindelse med afhøringen fortalte han, at han tilbage i december var offer for et andet overfald.

Det foregik på en parkeringsplads ved Vesterled, også i Haslev. Gerningsmanden var den samme.

Ved overfaldene er der blevet brugt knytnæveslag og spark. Der har også været en kniv inde i billedet.

- Derudover er der rejst sigtelse for, at den forurettede er blevet truet til ikke at sige noget til politiet, fortæller Mariam Khalil.

Senioranklageren fortæller, at den 17-årige har været sigtet for voldtægten af den 19-åriges søster. Men sigtelsen mod ham er frafaldet.

Den 19-årige bliver fredag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved. Her skal en dommer tage stilling til, om der er grundlag for at varetægtsfængsle den 19-årige.

Ifølge Mariam Khalil er den sigtede tidligere straffet for vold. Det er blandt andet derfor, at anklagemyndigheden vil have ham fængslet.

Ifølge retsplejeloven kan der være grundlag for at fængsle folk, hvis der er en risiko for, at de på fri fod vil begå ny kriminalitet.

Den bestemmelse kommer blandt andet i spil, når folk tidligere er dømt for noget lignende, eller hvis de - som i denne sag - er sigtet for flere lignende forhold.

/ritzau/