17-årig blev fyret, fordi han glemte at betale fem kroner for en kop kaffe

Buster Hoff blev fyret, da han glemte at betale for en kop kaffe på sit arbejde i Super Brugsen City. Internettet raser, men Coop står fast.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skorter ikke på støtte til 17-årige Buster Hoff.

Efter teenagedrengen er blevet fyret for at glemme at betale fem kroner for en kop en kaffe, mens han var på arbejde i Super Brugsen City i Odense, er Coop blevet ramt af en regulær shitstorm, hvor butikken bliver blæst over digitalt på grund af fyringen.

På Facebook bliver Buster Hoffs gamle arbejdsplads ualmindeligt dårligt anmeldt, og på butikkens facebookopslag om helt andre ting, svarer kunderne igen med kommentarer, der tyder på, at fyringen i den grad har sat sindene i kog.

Det digitale angreb får dog ikke Coop til at ryste på hånden.

»Det er ikke første gang, at vi har været ude for sådan en sag. Tidligere fik det os ikke til at ændre noget, og det gør det heller ikke denne gang,« udtaler informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen til fyens.dk, hvor han også slår fast, at »nultolerance er den enkleste måde at have nogle fuldstændig klare og entydige retningslinjer. Så selv om det er en sag, som kan sætte følelserne i kog, så er det ikke noget, der får os til at ændre kurs.«

Buster Hoff har erkendt, at han tog en kop kaffe uden at betale de fem kroner, som han retteligt skulle, men til fyens.dk har han også forklaret, at det var en fejl:

»Det er helt rigtigt, at jeg havde glemt at betale de fem kroner for en kop kaffe. Det var dumt. Det erkender jeg. Jeg havde måske forventet en advarsel, men at blive fyret for så lidt, synes jeg, er voldsomt. Det er et meget godt eksempel på, at man som ungarbejder ikke har særligt mange rettigheder.«