17-årig anker dom for voldtægt af 10-årig pige

Den 17-årige somalier, der for to uger siden blev idømt seks års fængsel og udvist for flere sexovergreb i Herning, vil have en mildere straf, oplyser hans forsvarer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 17-årig dreng har anket den dom på seks års fængsel, Retten i Herning idømte ham for at have voldtaget en 10-årig pige og for at have forsøgt at voldtage to andre. Det bekræfter advokatfirmaet Jeppe L. Jepsen, som har været forsvarer for drengen.

Den 17-årige vil ikke anke skyldsspørgsmålet, men ønsker en mildere fængselsdom end den, retten idømte ham for to uger siden. Samtidig vil han have udvisningsdommen fjernet i en ankesag i Vestre Landsret.

Vicestatsadvokat Tina Østergaard fra Statsadvokaten for Midt-, Vest-, og Sydøstjylland fortæller, at man hos anklagemyndigheden endnu ikke har taget stilling til, hvordan man vil forholde sig til anken fra drengen. Anklagemyndigheden kan enten lave en såkaldt kontraanke med påstand om skærpelse af dommen fra byretten eller anke med påstand om stadfæstelse af dommen.

- Vi vil inden for 14 dage vurdere, hvilken påstand vi skal nedlægge, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Voldtægten af den 10-årige pige fandt sted lørdag 19. november sidste år på et skovstykke ved Lyngens Kvarter i Gullestrup uden for Herning. Den 17-årige truede to piger på ni og ti år til at gå med sig. Det lykkedes for den 9-årige at flygte, mens gerningsmanden voldtog den 10-årige.

Han blev desuden dømt for at have forsøgt at voldtage en 18-årig kvinde i en trappeskakt i Herning, en måned før voldtægten af den 10-årige fandt sted.

Undervejs i sagen har den 17-åriges forsvarer argumenteret for, at drengen havde lidt skade af en genopdragelsesrejse til Somalia, hvor han efter sigende skulle have sluttet sig til en al-Qaeda-gruppe, som afstraffede folk. En rapport fra Retslægerådet bekræftede, at han havde taget skade.