17-årig anholdt og sigtet efter livsfarlig »leg«

Den 17-årige dreng konkurrerede med kammeraten om, hvem der turde krydse togskinnerne tættest på et modkørende tog Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

En 17-årig dreng er anholdt og sigtet for overtrædelse af jernbaneloven, efter han og en kammerat løb over togskinnerne fredag aften ved Helsingør Station i Nordsjælland.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Nordsjællands Politi oplyser til avisen, at den 17-årige dreng konkurrerede med kammeraten om, hvem der turde krydse togskinnerne tættest på et modkørende tog. Den 17-årige nåede imidlertid ikke at komme væk fra stedet, inden han blev pågrebet af banepersonale, der kunne holde ham tilbage, indtil en patrulje ankom til stedet.

Det lykkedes ifølge Helsingør Dagblad den 17-åriges kammerat at stikke af fra stedet.

Den livsfarlige leg, der bliver kaldt »kylling«, har sin oprindelse i England og USA, hvor det er et velkendt fænomen, at unge mennesker sætter livet på spil ved at stille sig på togskinnerne, mens et tog kører mod dem.

Den der først springer til siden, bliver betragtet som »kyllingen«, mens den, der springer sidst, inden toget kommer kørende, således har vundet dysten.

Ifølge Helsingør Dagblad har banepersonalet i Helsingør oplevet flere tilfælde af den livsfarlige leg på togskinnerne i år.

BT har været i kontakt med DSB, der oplyser, at man registrerer, når nogen befinder sig på togskinnerne, men at eksempelvis banearbejdere, der befinder sig på togskinnerne, bliver registreret i samme kategori som civile - eller i dette tilfælde unge teenagere - der krydser skinnerne.

Derfor kan de heller ikke oplyse, hvor ofte de oplever, at unge leger den livsfarlige leg.

LÆS MERE