17-årig anholdt for hjemmerøveri og drabsforsøg mod ældre mand på Østerbro

En 17-årig ung mand er blevet anholdt i Sverige og sigtet for drabsforsøg og farligt røveri mod en ældre mand, der blev angrebet i sit hjem på Østerbro sidst i februar.

Københavns Politi har offentliggjort overvågningsbilleder af de formodede gerningsmænd til et groft hjemmerøveri og drabsforsøg mod en 69-årig dansk mand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Politi

En 17-årig ung mand med anden etnisk baggrund er blevet anholdt i Sverige og sigtet for et særligt farligt røveri og drabsforsøg mod en ældre mand i Danmark. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Overfaldet fandt sted 27. februar om morgenen, hvor en 69-årig mand kom hjem til sin lejlighed på Østerbrogade efter at have luftet sin hund. Den 69-årige cykelhandler blev omkring klokken 7.40 passet op af to gerningsmænd, der trængte ind i lejligheden hvor de ifølge politiets tidligere beskrivelser har slået og sparket manden, ligesom de stak ham flere gange med en kniv blandt andet i ryggen. Den 69-årige fik blandt andet to brud på strubehovedet.

Københavns Politi udsendte efterfølgende en efterlysning af to formodede gerningsmænd, og det er den ene af dem, de nu mener at have anholdt i Sverige. Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet har efterforsket sagen intensivt og haft to efterforskere i Sverige.

Den 17-årige blev anholdt 4. maj på en adresse i Sverige, og onsdag blev han udleveret til strafforfølgning i Danmark. Han er sigtet for særligt farligt røveri og drabsforsøg og vil senere torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

Politiet har endnu ikke pågrebet den anden formodede gerningsmand, og af hensyn til den videre efterforskning vil politiet begære grundlovsforhøret afholdt for lukkede døre.

Politiet oplyser i øvrigt, at de ikke har yderligere kommentarer til sagen.