16-årige Servet Abdija blev dræbt af flere skud

Familien til offer for nedskydning på Ragnhildgade indvilger i, at politiet bringer foto og navn.

Blomster og breve ved Ragnhildgade onsdag d. 18. oktober 2017. Mandag d. 16. oktober blev en 16-årig dreng skudt og dræbt foran sin opgang i Ragnhildgade. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

København. Politiet offentliggør onsdag navn på og foto af den 16-årige dreng, der mandag aften blev dræbt af flere skud i København.

Servet Abdija blev fundet i en gård ved Ragnhildgade på ydre Nørrebro. Hans forældre er indforstået med, at politiet bruger foto og navn i forbindelse med forsøget på at komme i kontakt med vidner i sagen.

Den 16-årige var forældrenes eneste barn. Han blev skudt ned foran sin gadedør mandag aften ved 21-tiden.

- Vi er blevet lidt klogere på sagen, og hvad han var for en person, siger efterforskningsleder Hans Erik Raben i Københavns Politi om drabet, som politiet betegner som en likvidering.

Foreløbig har man fået cirka 65 henvendelser, men man savner fortsat de afgørende oplysninger, siger han.

Særligt unge personer menes at ligge inde med vigtig information.

- I ved noget. Kom nu til os, lyder appellen fra Hans Erik Raben.

De 65 henvendelser er af forskellig karakter. Nogle mener at have hørt skuddene, mens andre har set biler og personer, der har virket mistænkelige.

Efterforskningslederen håber, at forældre og unge vil tale sammen og derefter henvende sig til politiet.

Tidligere onsdag har han sagt, at nogle unge muligvis er forskrækkede eller bange, men de bør kontakte ordensmagten, lyder beskeden.

Servet Abdija passede sin skole, gik til boksning, og han kom altid hjem om aftenen klokken 21, som var aftalen med forældrene.

- Han bliver beskrevet som en sød og venlig dreng, der var så venlig, at han bar de ældre damers tasker op, siger han.

I efterforskningsarbejdet indgår også Servet Abdijas mobiltelefon og hans personlige profiler på sociale medier.

- Mobiltelefonen, Facebook, Snapchat og Instagram er alt sammen noget, vi kigger på nu. Det er helt rutinemæssigt, fortæller Hans Erik Raben.

Vidner mener at have set mellem to til fire mørkklædte personer flygte fra stedet. Ikke langt fra gerningsstedet i Studsgaardsgade ventede en mellemstor mørk bil tilsyneladende på dem.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114.

/ritzau/