16-årig pige fra Kundby sigtes for bombe-planer mod to skoler

En 16-årig pige fra Nordvestsjælland sigtes efter terrorparagraffen for at planlægge angreb på to skoler, herunder en jødisk privatskole i København. En tidligere syrien-kriger er ligeledes sigtet, og begge skal sidde varetægtsfængslet frem til 30. marts.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 16-årig pige fra Nordvestsjælland sigtes for at planlægge angreb på den jødiske Carolineskolen i København samt Sydskolen i Fårevejle.

Det siger en anklager tirsdag formiddag i et retsmøde i Holbæk ifølge DR. Efter sigtelsen blev læst højt, blev dørene lukket.

Pigen er sigtet efter straffelovens terrorparagraf, hvilket kan resultere i fængsel på livstid, skriver DR.

Politiet oplyser, at de har fundet bombemanualer, og at pigen har lavet prøvesprængninger med sprængstoffet TATP. Et sprængstof, som pigen angiveligt også har forsøgt at bombe Sydskolen i Fårevejle med, skriver DR.

Pigen skal desuden have forsøgt at få fat i diesel og gødning.

Dommeren har besluttet, at pigen fortsat skal sidde varetægtsfængslet frem til 30. marts. Fængslingen sker i en institution, der er særligt egnet til unge, oplyser Ritzau.

Også en 24-årig tidligere syrienkriger er sigtet efter terrorparagraffen. Han anklages for at have medvirket til den 16-åriges planer. Blandt andet har han hjulpet pigen med at anskaffe bombemanualer, og så har han ifølge politiet hjulpet med at anskaffe gødning og diesel, skriver DR.

Den 24-åige skal ligeledes sidde varetægtsfængslet frem til 30. marts, oplyser Ritzau.

Den såkaldte Kundby-sag startede, da den 16-årige pige blev anholdt 13. januar i år. Pressens opmærksomhed blev vakt, da Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste i den forbindelse var forbi den 16-åriges adresse.

Dagen efter meldte den 24-årige mand sig selv i Østjylland og blev anholdt, og de har begge siddet varetægtsfængslet siden.

BT har i flere artikler beskrevet den 16-årige pige ud fra hendes talrige profiler på sociale medier. Pigen har blandt andet skrevet, at hun endelig fandt »meningen med livet«, efter hun konverterede til islam. På Facebook har hun desuden kaldt den 24-årige mand for sin bedste ven.

Begge de sigtede nægter sig skyldige.