16-årig fængslet efter knivstik mod dreng på bosted

I et grundlovsforhør er en 16-årig dreng blevet fængslet, efter at han stak en dreng med kniv under skænderi.

En 16-årig dreng er tirsdag i Retten i Hillerød blevet varetægtsfængslet i godt og vel tre uger efter et knivstikkeri på et behandlingssted i Nordsjælland.

Her blev en 14-årig dreng mandag formiddag stukket i nakken med en kniv.

Det blodige overfald skete under et skænderi mellem de to drenge på bostedet Stutgården i Hillerød, hvor begge drenge bor.

På Stutgården bor blandt andet unge med adhd og forskellige former for adfærdsforstyrrelser. Bostedet huser 22 børn og unge i alderen 5-18 år.

Den 14-årige blev kørt til Rigshospitalets traumecenter. Politiet oplyste mandag aften, at han ikke var i livsfare.

Under et grundlovsforhør tirsdag ved Retten i Hillerød krævede anklagemyndigheden, at den 16-årige blev varetægtsfængslet for drabsforsøg.

Ifølge lokalavisen Hillerødposten nægtede drengen sig skyldig i sigtelsen.

Efter knivstikkeriet forsvandt den formodede gerningsmand fra stedet. Politiet ledte efter ham, men i løbet af eftermiddagen vendte han af egen drift tilbage til Stutgården, hvor han blev anholdt klokken 15.19.

Politiet har fundet den kniv, der blev brugt. Der er tale om en isoleringskniv, der blev fundet i græsset uden for institutionen, skriver Hillerødposten.

Lokalavisen skriver også, at drengene igennem nogle uger havde haft nogle uoverensstemmelser, og at den 14-åriges far dagen inden knivstikkeriet havde henvendt sig på bostedet og fortalt, at hans søn var blevet truet.

/ritzau/