16-årig blev ramt af mindst seks skud: »Han levede et stille og roligt liv«

Drab på teenager på Ragnhildgade i København skyldes formentlig ikke et opgør i bandemiljøet.

Politiet massivt til stede efter et skyderi i København ved Ragnhildgade, mandag den 16. oktober 2017. Københavns Politi fik klokken 21.05 anmeldelse om skyderi i området omkring Ragnhildgade på grænsen mellem Ydre Nørrebro og Ydre Østerbro. Umiddelbart efter blev en 16-årig dreng fundet livløs i gården bag Ragnhildgade 48. Den 16-årige var ramt af flere skud og blev kort efter erklæret død af en ambulancelæge.. (Foto: Thomas Sjørup/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Sjørup

Den 16-årige dreng, der blev dræbt i København mandag aften, blev ramt af mindst seks skud, siger politiets efterforskningsleder, Hans Erik Raben.

Forbrydelsen fandt sted ved drengens hjem i Ragnhildgade på ydre Nørrebro.

»Han kommer hjem lige omkring klokken 21 i aftes. Der bliver han passet op af tilsyneladende tre gerningsmænd, der råber ham an. Han bliver skudt foran sin egen opgang,« siger Hans Erik Raben tirsdag eftermiddag.

»Nedskydningen skete bag Ragnhildgade 48 i et grønt gårdmiljø, der om aftenen er godt oplyst.  Derfor har vi også en fornemmelse af, at gerningsmanden eller gerningsmændene vidste, hvem de gik efter. Vi vurderer ikke, at det er en tilfældig person, som er blevet passet op,« siger efterforskningslederen.

Efter episoden er en lille gruppe unge set flygte fra stedet. Det er ikke klart, om der er tale om to, tre eller fire personer. Politiet hælder dog til tre.

De beskrives som helt unge drenge eller mænd. De var atletiske og måske blot 15-17 år gamle, har vidner fortalt.

Ikke langt fra gerningsstedet, i Studsgaardsgade, ventede en mellemstor mørk bil tilsyneladende på dem, siger Raben.

Det er ikke politiets opfattelse, at drabet kan knyttes til den voldsomme konflikt mellem kriminelle grupper i København.

Ifølge Hans Erik Raben er den dræbte ikke kendt for tidligere kriminalitet, og politiet er umiddelbart på bar bund, hvad angår et motiv.

»Han levede et stille og roligt liv, som unge mennesker gør,« siger efterforskningslederen.

Mandag aften havde den 16-årige været ude sammen med to kammerater.

Blandt andet havde de opholdt sig på Tagensbo Skole på Magistervej, hvor de havde spillet bold med nogle andre unge.

»Dem vil vi meget gerne tale med,« siger Hans Erik Raben.

I det hele taget efterspørger Københavns Politi flere henvendelser fra personer, der enten har set eller hørt noget, der kan være af interesse for politiet.

I forbindelse med efterforskningen har politiet talt med offerets kammerater. Også billeder fra videokameraer indgår i opklaringsarbejdet.

Ad den vej forsøger betjentene samtidig at klarlægge den 16-åriges færden i løbet af mandagen. Han var enebarn og boede hos sine forældre, der er albanere fra Makedonien. Selv var han født og opvokset i Danmark.

Politiet har tirsdag eftermiddag endnu ikke fundet det våben, der blev brugt.

/ritzau/