15-årig pige sigtet for mulig terrorsympati: Jeg støtter jihad

En 15-årig pige, som Holbæk Politi har anholdt og fremstillet i retten i hemmelig sag, konverterede angiveligt til islam i oktober.

Foto: Nikolai Linares

Den 15-årige pige fra en lille by i Nordvestsjælland, der torsdag middag er blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk i en hemmeligholdt sag, lagde ikke skjul på sin støtte til hellig krig, efter at hun i oktober gik over til at bekende sig til islam. Det skriver BT.

På sociale medier har hun via åbne profiler flittigt fortalt om sit nye syn på verden, efter hun blev muslim. Hun angiver selv, at hun konverterede til islam 17. oktober i fjor.

For to måneder siden besvarede hun et spørgsmål fra en veninde, der havde spurgt, hvad jihad var. Her lød svaret fra den 15-årige pige: »Hellig krig skat« - efterfulgt af et hjerte.

Da veninden spørger, om hun støtter jihad, lyder det korte svar i al sin enkelhed: »Ja.«

Til veninden citerer hun også et engelskproget opslag, hvis danske oversættelse lyder:

»Jihad er en del af min religion. Du må forstå, at enhver som kæmper på vegne af Allah vil blive tilgivet alle sine synder, når han dør og den første bloddråbe kommer frem.«

For en måned siden forklarer hun, hvorfor hun valgte at blive muslim:

»Fordi jeg havde læst meget om islam, og kunne relatere til det hele, og jeg følte, det var det mest rigtige jeg kunne gøre (hjerte) Jeg fandt endelig meningen med livet.«

På et socialt medie har hun også postet eksempelvis et foto af Syriens præsident Assad og hans russiske kollega Putin. Opslaget er ledsaget af en nyhedsartikel fra juledagene om Ruslands hyppige bombetogter i Syrien med kommentaren: »Læser om nutidens terrorister.«

Hun beretter også, at hun helst vil gå på en efterskole med muslimer, »men det syntes kommunen/min mor er er meget dårlig ide.«

På et af sine billeder på nettet poserer den 15-årige pige med et mørkt slør over sit lange hår, og på andre viser hun billeder af pistoler - tilsyneladende plastikvåben. Samtidig skriver hun dog også, at hun har gået til skydning.

»Der findes træningslejre, hvor du kan lære at skyde, hvis det var det du ville,« skriver hun blandt andet.

Politiet har ønsket at holde det hemmeligt, hvad den 15-årige pige sigtes for. Torsdagens grundlovsforhør blev på politiets begæring afviklet for såkaldte dobbeltlukkede døre, så offentligheden end ikke må høre sigtelsen.

Ifølge TV 2 sigtes hun for besiddelse af sprængstoffer, prøvesprængning af sprængstoffer og for at billige terrorhandlinger.

Hun blev anholdt onsdag kl. 12.20, og efterfølgende arbejdede både Forsvarets ammunitionsryddere og politiets kriminalteknikere på hendes adresse i Kundby nær Holbæk.