15-årig i hævnrus med flækøkse

Bevæbnet med en stor flækøkse løb en 15-årig dreng fra Stenløse natten til lørdag hen mod fire unge på Stenløse Station, mens han, ifølge politiet, råbte: »Jeg slår jer ihjel«

Det dramatiske optrin endte dog med, at den 15-årige blev anholdt af to betjente, som så ham, inden han nåede hen til gruppen af unge på stationen, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Ifølge Anker Sylvest, der er vagthavende ved Nordsjællands Politi i Frederikssund, erkendte den 15-årige under sin afhøring i går, at han ville slå med øksen men ønskede ikke at udtale sig yderligere om årsagen til det brutale optrin. Han blev anholdt klokken 00.42, og konfrontationen med de unge var begyndt umiddelbart inden på en kebab-bar i Stenløse Center.
Ifølge vagthavende var den 15-årige påvirket af stoffer og begyndte at provokere de fire unge, som efterfølgende gik fra stedet op mod stationen. Den 15-årige fulgte dog med og fortsatte angiveligt med at provokere, så de fire unge på et tidspunkt sagde, at de ikke ville have noget med ham at gøre.
Derefter besluttede han sig for at gå hjem til sin bopæl i nærheden for at hente flækøksen. Det opdagede hans mor dog og fulgte efter ham og blev derved vidne til anholdelsen. Den 15-årige blev sigtet for forsøg på kvalificeret vold og fornærmelig tiltag mod politiet, da han i forbindelse med anholdelsen råbte adskillige nedsættende skældsord til de to betjente.


Kilde: Frederiksborg Amts Avis