1.441 bilister er gået i fartfælden ved Roskilde Festival

Politiets fotovogne var på arbejde i weekenden ved Roskilde Festival, hvor hastigheden på motorvejen er nedsat midlertidigt til 80 kilometer i timen.

For at øge sikkerheden på Roskilde Festival er hastigheden på Holbækmotorvejen ved festivalområdet nedsat midlertidigt til 80 kilometer i timen. Boilledet er fra festivallen i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hastigheden på Holbækmotorvejen ved Roskilde Festival er nedsat til 80 kilometer i timen af sikkerhedsmæssige årsager.

Men det er ikke alle bilister, der overholder den nye, midlertidige regel.

I weekenden er 1.441 bilister blevet fanget i politiets fotofælder, fordi de kørte for stærk, viser tal fra Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapporter lørdag og søndag.

Den hurtigste bilist blev målt til en hastighed på 158 kilometer i timen.

I alt cirka 21.000 biler passerede politiets automatiske trafikkontrol i weekenden, hvoraf 6,9 procent af bilisterne blev blitzet på grund af for høj fart.

»Normalt fanger vi med vores fotovogn omkring fem procent i at køre for stærkt på en strækning. Så 6,8 procent er lidt højt. Vi kommer til at være til stede på strækningen med fartkontrol jævnt over hele festivalugen,« siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til sn.dk.

Søndag opførte bilisterne sig pænere end lørdag.

11 procent ud af cirka 8.200 forbikørende bilister blev blitzet lørdag, og fire procent ud af knap 13.000 bilister udløste blitzen i politiets fotovogn søndag.

Fotofælderne var oppe i cirka fem timer lørdag og syv timer søndag.