14 kriminelle udlændinge på tålt ophold er forsvundet

De danske myndigheder ved ikke, hvor 14 udlændinge på tålt ophold er, viser opgørelse fra Udlændingestyrelsen og Rigspolitiet.

Arkivfoto af Center Sandholm. De danske myndigheder ved ikke, hvor 14 udlændinge på tålt ophold er, viser opgørelse fra Udlændingestyrelsen og Rigspolitiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndighederne aner ikke, hvor 14 udlændinge på tålt ophold er, skriver Søndagsavisen.

Dansk Folkeparti finder antallet, som fremgår af en opgørelse, som Udlændingestyrelsen og Rigspolitiet har lavet til Justitsministeriet, alarmerende.

»Personer på tålt ophold skal slet ikke være her. Det dur ikke, at de bare kan forsvinde. Særligt nu, hvor vi har været udsat for et terrorangreb, er der grund til, at vi holder øje med dem. Vi mener, at Danmark skal lægge pres på de personers hjemlande, så de tager imod dem. Det må være rimeligt, når vi udbetaler ulandshjælp til dem, som vi ofte gør,« forklarer Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup (DF), til Søndagsavisen.

En udlænding kommer på tålt ophold, hvis personen er dømt for alvorlig kriminalitet eller mistænkes for alvorlige forbrydelser i hjemlandet, men ikke kan sendes hjem på grund af risiko for forfølgelse eller overgreb.

Tilbage i september beskrev Søndagsavisen, hvordan 21 personer, som mistænkes for alvorlige forbrydelser såsom tortur og drab på civile i deres hjemland, går frit rundt i Danmark.

Udlændinge på tålt ophold er indkvarteret på Center Sandholm i Nordsjælland, hvor de er forpligtet til at melde sig dagligt, men ellers kan de bevæge sig frit rundt.

Peter Skaarup mener, danskernes sikkerhed skal prioriteres ved at frihedsberøve udlændinge på tålt ophold.