126 fængslet for hash i Pusherstreet i år

Politiet har i år beslaglagt over halvandet ton hash på Christiania siden årsskiftet. Samtidig er 126 personer blevet varetægtsfængslet.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiets Task Force Pusherstreet har i år foreløbigtvaretægtsfængslet 126 personer i forbindelse med politiets indsats mod hashandel på Christiania.

Det viser en ny opgørelse fra Task Force Pusherstreet.

I august måned er fem personer ifølge opgørelsen blevet varetægtsfængslet, og de udgør således kun fåtallet af de i alt 126 fængslinger i årets løb. Langt de fleste stammer fra politiets store razzia i foråret; den såkaldte »operation Nordlys«, hvor ikke færre end 77 personer står tiltalt i det, der bedst kan beskrives som en maratonretssag.

»Pusherstreet-sagen« skulle fredag være indledt i Københavns Byret, men er blevet udskudt.

Ifølge opgørelsen fra Task Force Pusherstreet, der har til opgave at bekæmpe den organiserede hashhandel på Christiania, er der alene i august måned blevet beslaglagt 451 kilo hash. Dertil kommer blandt andet 3985 joints, 6,2 kilo skunk og 146 hashkager.

Ser man på årets samlede mængde Pusherstreet-hash, udgør august måned knap en tredjedel, fordi der i 2014 er beslaglagt godt halvandet ton hash.