125 år for fulde sejl

Søfartselev Salomon Efraimsen hænger i masten på Georg Stage, sådan som små titusinde af søfartselever har gjort før ham. Den landskendte, tremastede fuldrigger blev i går fejret, fordi den har eksisteret som sejlende søfartsskole i 125 år.

George stage, 125 år jubilæum. Foto: Brian Berg Fold sammen
Læs mere

Faktisk var jubilæet den 3. april i år, fortæller Anker Nissen, næstformand i Stiftelsen Georg Stages Minde. Næstformanden har som mange andre fortsat sin søfartskarriere med officersposter i handelsflåden, efter at han for 53 år siden selv var elev på Georg Stage.

Men i april, havde man ikke tid til at fejre dagen, så den måtte vente til nu, hvor skibet er næsten færdig med sit sommertogt, og nu ligger ved Holmen i Københavns Havn.

Det var skibsreder Frederik Stage og hustru, der i 1800-tallet mistede sønnen Georg, som turbekulosen tog, der købte skibet og gjorde det til sejlende søfartsskole. Parret ville sætte ham et minde og brugte hovedparten af formuen på at købe fuldriggeren. Deraf navnet. Og den eksisterer nu i bedste velgående til glæde for de godt 60 elever om bord.