112-ansat får sjælden kritik for svar til borger under Svinkløv-brand

Svinkløv badehotel er natten til d. 26. september brændt ned til grunden. Svinkløv badehotel blev bygget i 1925 og var Danmarks største træhus. (Foto: Benny Lind/Scanpix 2016). (Foto: /Scanpix 2016) Svinkløv badehotel er natten til d. 26. september brændt ned til grunden. Svinkløv badehotel blev bygget i 1925 og var Danmarks største træhus. (Foto: Benny Lind/Scanpix 2016). (Foto: /Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Benny Lind

Den Uafhængige Politiklagemyndighed udtaler kritik af medarbejder ved alarmcentralen i Aarhus, der modtog anmeldelse fra borger om brand på Svinkløv Badehotel i september i år.

Af lydoptagelsen, som du kan læse hele ordlyden af her, indeholdende alarmopkaldet fremgår det, at alarmoperatøren gentagne gange afkrævede borgeren en præcis adresse på Svinkløv Badehotel og i den forbindelse blandt andet sagde:

»Det var sgu da bedre, du vidste, hvor du var henne, men nu skal jeg nok gøre det", ligesom alarmoperatøren sagde: […] Og når man skal bruge brandvæsenet, er det rart at vide, hvor man er henne. Farvel«, hvorefter alarmoperatøren - da borgeren svarede, at det var midt om natten - sagde: »Ja, og hvad så. Det kunne også være juleaften«.

»Politiklagemyndigheden har efter en samlet vurdering fundet, at alarmoperatøren optrådte kritisabelt under alarmopkaldet«, lyder det i afgørelsen, som er offentliggjort mandag.

Det er nu op til Rigspolitiet at vurdere, om der er grundlag for at placere et disciplinært ansvar i anledning af sagen.

/ritzau