112 års fængsel til rockere

Selv om det samlede antal års fængsel i Danmarks største rockersag er blevet nedsat i forhold til byrettens domme, mener en af forsvarerne, at landsretten har været hård i sin strafudmåling.

Medlemmer af rocker-gruperingen Hells Angels foran Østre Landsret tirsdag den 20 . november. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

111 år og 11 måneders fængsel lyder Østre Landsrets dom over de 14 skyldige personer i Danmarks største rockersag. Det kom frem ved strafudmålingen i landsretten tirsdag.

Det er blandt andet seks drabsforsøg, der har givet de mange år bag tremmer til Hells Angels-rockere og støtter fra gruppen AK81, og den højeste dom lyder på 15,3 år. Straffe, der ifølge forsvarer Mette Stage er hårde.

- Jeg synes virkelig, at landsretten har strammet skruen, hvad angår strafniveauet for de tiltalte, der er blevet dømt for drabsforsøg. De har fået omkring 10 år isoleret set for et drabsforsøg, og det er en meget hård straf, siger hun.

Det samlede antal år i fængsel er blevet væsentligt nedsat i forhold til dommene i Københavns Byret, som lød på i alt 135 års fængsel. Det skyldes blandt andet, at to af de oprindeligt 16 tiltalte er frifundet, mens eksrockeren Brian Sandberg er frifundet for det drabsforsøg, som byretten dømte ham for.

Alligevel er anklager Trine Outzing Sorgenfri fint tilfreds, fordi de forhold, hvor rockerne er dømt skyldige, i de fleste tilfælde har trukket højere straffe i landsretten, end de gjorde i byretten.

- Nogle af de tiltalte er i byretten dømt for et drabsforsøg og har fået henholdsvis 7 og 8 år. Der har man så i landsretten ment, at det skulle koste henholdsvis 8 år og 11 år. Og baggrunden for den skærpelse skyldes bandebestemmelsen, hvor der står, at straffen kan fordobles, siger hun.

Brian Sandberg, der i august forlod Hells Angels, blev kun kendt skyldig for vold, og derfor slap han med en dom på 2,4 års fængsel. Den har han allerede afsonet i varetægt, så han er på fri fod igen.