11 mænd sigtet for forsøg på manddrab og røveri

11 mænd, som politiet mener er involveret i bandekonflikten, er onsdag aften i grundlovsforhør.

De 11 mænd sigtes for fem drabsforsøg, blandt andet i forbindelse med en skudepisode tirsdag 25. september, hvor der blev affyret skud ved Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter. Her blev en person såret. Politiet formoder, at skyderierne er relateret til den verserende bandekonflikt i hovedstadsområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

11 mænd, der natten til onsdag blev anholdt sigtes for fem drabsforsøg og to røverier begået i perioden 5. til 26. september i København. Mændene sættes i forbindelse med den verserende bandekonflikt i københavnsområdet,

Det kom frem, da Københavns Byret onsdag aften indledte grundlovsforhøret mod de 11. De blev alle anholdt ved en større politiaktion ved Rødvig på Sydsjælland.

Hovedparten af de sigtede nægtede sig skyldige ved retsmødets begyndelse. Enkelte udbad sig via deres advokat betænkningstid.

Alle personer menes ifølge politi og anklagemyndighed at være en del af den verserende bandekonflikt mellem banden Brothas og en udbrydergruppe kaldet NNV.

Begge grupper udspringer fra bebyggelsen Mjølnerparken på ydre Nørrebro.

Ved grundlovsforhøret var politiet talstærkt til stede. Retssalen var pakket til randen med de sigtede og deres advokater.

Anklageren hævder, at de 11 sigtede alle har rødder i bandemiljøet og på forskellige måder har bidraget til den seneste tids skyderier i og omkring hovedstaden.

Blandt andet skal de stå bag en episode natten til 15. september. Her affyrede gerningsmænd skud med en AK47-riffel.

Samme våbentype menes at være blevet brugt ved et drabsforsøg 19. september, hvor 22 skud blev affyret mod en gruppe personer i Ragnhildgade på det ydre Nørrebro.

Her blev én person ramt i maven, men overlevede.

To eller tre sættes ifølge sigtelsen også i forbindelse med en skudepisode 21. september i krydset mellem Meinungsgade og Guldbergsgade på det indre Nørrebro. Her affyrede gerningsmænd adskillige skud med et automatvåben.

En person blev ramt i torso og ryg. Også denne person overlevede.

Flere af de sigtede menes også at stå bag det seneste skyderi ved Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter tirsdag aften, hvor fire til fem skud blev affyret. Her blev én person ramt i skulderen.

På baggrund af den seneste tids skudepisoder i bandemiljøet oprettede politiet onsdag 19. september en visitationszone på Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter.

Siden er der desuden oprettet visitationszoner i Hundige og Ishøj syd for København.

Dermed kan politiet frit visitere personer, biler og andre ejendele inden for de pågældende områder uden at have en konkret mistanke.

/ritzau/