11 hundehvalpe dømt til aflivning

De 11 hvalpe til kamphunden, der i weekenden bed en 12-årig pige i armen, har nu fået dødsstødet.

Ifølge politiet kan ejeren af de 12 hunde ikke bevise, at hvalpene ikke er af racen Amstaff, der er forbudt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

11 hundehvalpe skal nu aflives, fordi ejeren ikke kan dokumentere, at de ikke er af en "forbudt" race.

Hundene er ifølge politiet af racen Amstaff, der står på listen over ulovlige og farlige hunderacer. Listen indeholder 13 racer i alt.

Hvalpene kom i politiets søgelys, da deres far - en fuldvoksen kamphund - sidste weekend bed en 12-årig pige i Greve i underarmen. Hun slap med overfladiske skrammer.

Hunden, dens hvalpe og en tæve blev efter episoden konfiskeret af politiet, og ejeren fik tre dage til at fremskaffe dokumentation for, at de ikke var Amstaff-hunde. Men:

- Ejeren havde simpelthen ikke noget dokumentation. Derfor har vores jurist besluttet, at hvalpene skal aflives. Ejeren er også blevet gjort opmærksom på, at han har 10 dage til at påklage det, fortæller Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Hvis han vælger at gøre det, skal sagen ind til rigspolitichefen, og så er det så spørgsmålet, om han vil træffe en anden afgørelse, siger Per Jacobsen.

Med hjemmel i den nye hundelov, der trådte i kraft den 1. juli, kan hvalpene uden videre aflives, fordi de er født efter den 17. marts.

Hanhunden og tæven skal begge adfærdstestes af en dyrlæge inden, der tages beslutning om deres fremtidige skæbne.

Per Jacobsen er dog overbevist om, at hanhunden vil lide samme skæbne som sine 11 hvalpe.

- Jeg er næsten helt overbevist om, at hanhunden vil blive aflivet, da det er anden gang, at den har bidt fra sig. Tæven virker mere fredelig, så den vil nok ikke blive aflivet, siger han.

Tidligere troede politiet, at tæven befandt sig inde i huset under overfaldet, men nu har et vidne fortalt anderledes. Det efterforsker politet nu.

/ritzau/