11-årig pige dræbt: Dødsbilist havde høj promille

En 29-årig mand er lørdag blevet fængslet i sag, hvor en pige blev kørt ihjel for øjnene af sin familie.

(arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Promillen var høj - meget høj - da en 29-årig mand ifølge anklagemyndighedens sigtelse fredag aften kørte en 11-årig pige ihjel.

Manden er lørdag efter et grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster blevet varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab.

»Han er blevet fængslet foreløbig frem til 12. maj, altså to en halv uge,« fortæller senioranklager Christina Gregersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ved retsmødet kom det frem, at manden havde en promille på 2,02, da han efter anholdelsen fredag blev bedt om at blæse i politiets alkometer, skriver bt.dk.

Grænsen for spirituskørsel ligger ved en promille på 0,5. Straffen stiger, når promillen overstiger 1,20, og den stiger yderligere, når promillen er over 2,00.

En analyse af en blodprøve fra den 29-årige skal fastslå den nøjagtige promille.

Manden blev anholdt, kort efter at pigen var blevet ramt af en flugtbilist på Skelstrupvej i Hunseby. Ud fra en beskrivelse af bilen fandt politiet frem til den 29-årige.

Ekstra Bladet har talt med et øjenvidne, som beretter, at pigen cyklede sammen med sin lillebror i rabatten ved siden af vejen. På den anden side gik børnenes forældre.

Pigen fik efter ulykken livreddende førstehjælp, men lørdag morgen lød meldingen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at hun var afgået ved døden på hospitalet.

Christina Gregersen oplyser til Ritzau, at manden er fængslet på grundlag af en mistanke om, at han er skyldig i pigens død, og at der er risiko for, at han på fri fod vil kunne påvirke politiets efterforskning.

/ritzau/