100.000 danskere vil bevare landets kyster

Danmarks Naturfredningsforening har indtil videre fået 100.000 underskrifter mod byggeri ved kysterne, og det sender et klart signal til politikerne, mener foreningen.

Danskerne vil ikke have byggeri på de danske kyster.

Det konkluderer Danmarks Naturfredningsforening, der foreløbig har indsamlet 100.000 underskrifter mod Venstres landdistriktsudspil, som åbner op for mere kystnært byggeri.

»100.000 underskrifter på, at vi skal redde de danske kyster, det er jo en helt overvældende opbakning. Det bekræfter mig i, at vi har befolkningen bag os, når vi siger, at det er forkert at røre ved den helt særlige danske værdi, som er de frie, ubebyggede kyster,« siger naturfredningsforeningens præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen.

Hun opfordrer de danske politikere til at lytte til folkets røst.

»Jeg er af den opfattelse, at de politikere, der lytter, måske også er dem, der kan vinde næste valg. For når så mange skriver under på, at vi gerne vil bevare de frie kyster, skal politikerne åbne ørerne og lytte efter,« siger præsidenten, der understreger, at ønsket om at bevare de uberørte kyster ikke blot handler om æstetik.

»Det er stort set den eneste vilde natur, vi har tilbage i Danmark, og det er det, som vi i generationer har formået at passe på ved at være enige om, at vi i Danmark holder de første 300 meter fra vandet fri af bebyggelse. De lange strækninger med frie ubebyggede kyster, hvor vi alle samme har adgang og kan færdes, skal fastholdes,« fastslår Ella Maria Bisschop-Larsen.

Danmarks Naturfredningsforening regner med at aflevere de 100.000 underskrifter til Folketingets politikere så hurtigt som muligt.