100.000 CPR-numre måske sendt i åbne breve

Op mod 100.000 sygesikringskort kan være blevet sendt i breve, der aldrig er blevet lukket.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først lignede det bare en enkelt svipser.

Men det viser sig, at op mod 100.000 danskere siden slutningen af november kan have modtaget et nyt sygesikringskort i en åben kuvert, skriver politiken.dk

Det ryster Poul Svarre, der onsdag aften modtog sit nye sygesikringskort i en pivåben kuvert, som aldrig havde været lukket. Dermed har hans personlige CPR-nummer i princippet stået til frit skue siden afsendelsen.

- Jeg er rystet over, at man kan omgås personfølsomme oplysninger på den måde. Man hører, at man skal passe på sit CPR-nummer, og så sender folkeregistret brevet ud på den måde, siger Poul Svarre, der til daglig arbejder som tekniker.

En rundringning til Danske Regioner, som Politiken har foretaget, viser, at borgere over hele landet har modtaget de gule og blå sygesikringskort i et brev, der aldrig har været lukket.

Hos Danske Regioner beklager man fejlen, som er blevet undersøgt hos leverandøren Oberthur.

- Vi kan kun beklage det. Vi håber ikke, at der er så mange, som der potentielt kan være.

- Vi tager det alvorligt og har stoppet det nu og sagt, at producenten ikke må sende flere breve ud, før de kan garantere, at fejlen er rettet, siger Lisbeth Nielsen, chef for Kontoret for IT og Kvalitet hos Danske Regioner.

Kortproducenten Oberthur mener enten, at limen på kuverterne ikke har været god nok, ellers også har problemet været selve maskinen, der ikke har tilført tilstrækkeligt med vand på limen for at få den til at klistre.

Ifølge Danske Regioner har Oberthur, der også producerer pas og kørekort, nu øget kvalitetskontrollen.

/ritzau/