100 partifolk i Venstre har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed

En ny rapport zoomer ind på kulturen i Venstre og beretter både om uønskede berøringer og en til to »grove« sager, skriver B.T.

I en rapport om kulturen i Venstre indgår oplevelser fra 100 personer om alt fra upassende tale af seksuel karakter til mere alvorlige sager. Billedet er fra partiets landsmøde i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uønskede seksuelle kommentarer, fysisk berøring og sms'er med seksuelt indhold.

Det er nogle af de oplevelser, som en række partifolk i Venstre har oplevet, konkluderer en ny undersøgelse af kulturen i partiet.

Det skriver B.T.

Derudover har der været en til to sager af »grov karakter« over årene. Hvad det mere præcist dækker over, fremgår dog ikke.

»Det er jeg selvsagt uendelig trist over, og jeg kan kun opfordre dem, som måtte have oplevet noget, som de i den grad skulle have været foruden, til at benytte sig af vores hotline, så vi kan få taget hånd om deres sag,« siger partisekretær Christian Hüttemeier til B.T.

Undersøgelsen er lavet af konsulentvirksomheden Human House i slutningen af 2021. I alt er 3.966 blevet spurgt, om de ville deltage, mens 1.427 har svaret.

Fire procent svarer, at de har oplevet uønskede seksuelle kommentarer om krop eller tøj, og tre procent har oplevet fysisk berøring.

Rapporten ligger klar efter mere end halvandet års ventetid.