100 mennesker var samlet på skudramt café

Omkring 100 mennesker var samlet for at se fodbold onsdag aften på en vandpibecafé i Nordvest, da en ukendt gerningsmand affyrede en række skud. Politiet holder alle døre åbne og vil ikke udelukke, at skyderiet er banderelateret.

arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag aften åbnede en endnu ukendt gerningsmænd ild mod Alaa Edin Vandpibe Café i København Nordvest.

Omkring 19.30 trængte manden trængte ind i baggården til Vibevej 23 og affyrede »i hvert fald ikke under end seks skud« mod caféens facadevinduer i kælderetagen, oplyser lederen af afdeling for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi, Torben Svarrer.

»Ingen blev ramt, selv om der var cirka 100 mennesker til stede. Vi kan ikke sige det med sikkerhed, men der var umiddelbart kun en gerningsmand,« siger han.

Politiet har ikke foretaget anholdelser og har ingen mistænkte i sagen. Motivet bag skyderiet er ukendt, men tidligt i morges udtalte Københavns Politi til Ekstra Bladet, at der ikke er grund til at tro, at skyderiet er banderelateret.

Hvad får jer til at sige, at episoden ikke er banderelateret?

»Jeg ved ikke, hvem der har sagt, at skyderiet ikke er banderelateret. Det var ikke rettet mod en bestemt person, og der er ikke umiddelbart fundet forbindelser til bandemiljøet, men vi har alle vinduer åbne,« siger Torben Svarrer.

Han fortæller samtidig, at caféen ikke er kendt som et sted, hvor folk med banderelationer kommer.

»Vi arbejder ikke ud fra noget bestemt motiv - alt er åbent. Det kan være noget banalt uvenskab, en der er blevet bortvist fra klubben eller noget tredje,« siger Torban Svarrer.

Politiet fik anmeldelsen kort før klokken 20 i går aftes, hvor mange gæster var samlet på caféen for at se fodboldkampen mellem FCK og Leicester.