100 betjente i anholdelsesaktion

13 anholdte, fem beslaglagte skydevåben og et stort pengebeløb. Det er resultatet af en storstilet anholdelsesaktion, der er en udløber af skudepisoden i december i byggeriet Taastrupgaard.

Det var her ved Taastrupgaard, at ukendte gerningsmænd skød løs den 11. december om aftenen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt / Scanpix

Københavns Vestegns Politi gennemførte i dag en storstilet anholdelsesaktion, hvor i alt 13 personer er blevet anholdt og sigtet for drabsforsøg.

Aktionen hænger sammen med den opsigtsvækkende skudepisode i midten af december i bebyggelsen Taastrupgård i Taastrup, hvor der blev affyret en lang række skud mod en boligblok.

Knap en uge efter hændelsen blev en 19-årig mand anholdt. Han sidder fortsat varetægtsfængslet, sigtet for drabsforsøg, og nu har politiet altså anholdt adskillige andre mistænkte i sagen.

- Det er politiets opfattelse, at sagen har baggrund i et opgør om narkotika, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Fem skydevåben fundet

I politiaktionen, der blev støttet af Rigspolitiet, deltog mere end 100 betjente, og der er blevet anholdt og ransaget på flere adresser, både i og uden for politikredsen.

Under ransagningerne har politiet fundet fem skydevåben – 3 pistoler og 2 revolvere. Den ene sad i bukselinningen på én af de anholdte. Desuden fandt betjentene skudsikre veste og et stort pengebeløb.

De 13 anholdte, 12 mænd og 1 kvinde, vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af i morgen med krav om fængsling.

To grupperinger

Ifølge politiet tilhører de anholdte to forskellige grupperinger, der altså var i konflikt med hinanden under skyderiet i Taastrupgård i december.

- Efter politiets opfattelse tilhører 9 af dem gruppen fra Brøndby-området og de øvrige 4 gruppen fra Taastrup-området.

De tekniske undersøgelser fra Taastrupgård viser, at der under skyderiet blev affyret ikke mindre end 88 skud fra minimum ni forskellige våben.