10.000 lærere til en halv mio. skolebørn

Hvis lærerne bliver lockoutet efter påske, vil der være omkring 10.000 ikke-konfliktramte lærere tilbage til at tage sig af en halv million skoleelever.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

Omkring 10.000 lærere skal tage sig af godt en halv million skolebørn, hvis konflikten mellem lærerne og Kommunernes Landsforening (KL) bryder ud efter påske, og en lockout holder lærerne væk fra skolerne.

Det viser beregninger, som Avisen.dk har foretaget.

Der er således ifølge Kommunernes og Regionernes Løndatakontor cirka 8.350 tjenestemandsansatte lærere, som ikke bliver ramt af konflikten, og derudover er der omkring 2.000 lærere, som er ansat under overenskomsten, men som kan gå på arbejde, hvis det kommer til lockout. Det er kun fagforeninger under Lærernes Centralorganisation, der har overenskomsten, som bliver omfattet af en konflikt, og der er altså cirka 2.000 lærere, som ikke er medlem af en af disse fagforeninger.

I øjeblikket er kommunerne i gang med at tilrettelægge nødberedskabet ude på landets folkeskoler, og flere steder vil det ifølge Avisen.dk betyde brug af pædagoger, som i forvejen har faste timer på skoleskemaet, lige som nogle skoleledere selv træder til.

»Det bliver meget, meget mærkbart både for børn og forældre,« siger Gordon Ørskov Madsen, formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening (DLF), til Avisen.dk.

Ud over de godt 10.000 lærere kan landets omkring 4.000 skoleledere principielt også gå ind og varetage tilsynsopgaver ude på skolelederne, fortæller Skolelederforeningens formand, Anders Balle, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Det er skolelederen, der skal stå inde for, at tilsynet er forsvarligt, og at sikkerheden er i orden. Det er den vigtigste opgave for skolelederen. Derudover kan det godt være, skolelederen kan føre noget tilsyn, men vi skal jo først og fremmest være på lederposten og sørge for, at tingene er i orden,« siger han.