10.-mand fængslet i sag om 144.000 joints på Christiania

En 31-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet i en sag om jointfabrik. I forvejen er ni mænd fængslet.

10. mand fængslet i sag om 144
I en sag om fremstilling af 144.000 joints blev en 31-årig mand fredag varetægtsfængslet. Dermed er 10 personer fængslet i sagen - herunder to med tilknytning til Hells Angels. Arkivfoto. Reuters/Michael Kooren Fold sammen
Læs mere

En 31-årig mand er fredag i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i en sag om en jointfabrik på Christiania, hvor der ifølge politiet blev fremstillet 144.000 joints på halvanden måned.

Dermed er 10 mænd fængslet i sagen.

Ifølge sigtelsen indeholdt de mange joints mellem 158 og 288 kilo hashmix - altså blanding af hash og tobak.

Anholdelserne og varetægtsfængslingerne er kulminationen af længere tids efterforskning, hvor politiet har overvåget et skur på Christiania. Her blev de mange joints ifølge politiet fremstillet.

Tirsdag slog man så til og anholdt ni personer, der onsdag blev varetægtsfængslet i fire uger.

En af de ni, der blev fængslet onsdag, er en 30-årig dansk mand, som er fuldgyldigt medlem af Hells Angels Nomads. En anden 30-årig skal ligeledes have tilknytning til rockergruppen.

De resterende syv er mænd i alderen 19-61 år. Ifølge politiet har de alle relationer til den organiserede hashhandel i Pusher Street.

Onsdag oplyste politiet, at man stadig leder efter flere personer. En af dem var altså den 31-årige, som fredag blev varetægtsfængslet i 25 dage.

Lederen af Taskforce Pusherstreet, vicepolitiinspektør Dannie Rise, ville onsdag af hensyn til efterforskningen ikke røbe, hvor mange personer, det drejer sig om.

Grundlovsforhøret fredag foregik ligesom onsdagens grundlovsforhør for lukkede døre.

Efter anholdelserne tirsdag gennemførte politiet ransagninger på 15 adresser, men ifølge Dannie Rise resulterede det ikke i flere anholdelser.

I stedet fandt politiet penge, narkotika, stikvåben, anabolske steroider og remedier til fremstilling af joints.

/ritzau/