10 år gammel drabssag afgøres i dag

Et nævningeting i Østre Landsret afgør senere i dag, om en 51-årig mand med pakistansk baggrund er skyldig i at have skudt og dræbt sin kone i Pakistan for godt ti år siden.

Var der tale om et hustrudrab, da den dengang 37-årige Shamshad blev skudt i ryggen på klos hold i en lille pakistansk landsby i januar 1998?

Det tager et nævningeting i Østre Landsret stilling til i dag.

På anklagebænken sidder en 51-årig kioskejer med dansk statsborgerskab og pakistansk baggrund. Han nægter sig skyldig i det drab, som anklagemyndigheden mener kan have været æresrelateret.

Vidner fløjet ind fra Pakistan
Under den langstrakte retssag er adskillige vidner blev hentet til Danmark fra Pakistan, heriblandt familiemedlemmer til både den afdøde kvinde og den tiltalte mand.

Tre af vidnerne var til stede i huset, da drabet fandt sted. De har forklaret, at de så den 51-årige skyde Shamshad med en pumpgun, som han har våbentilladelse til.

Ifølge den 51-åriges forsvarer, Thorkild Høyer, holder de tre vidneforklaringer dog ikke vand, og han hæfter sig også ved, at de alle er i familie med den dræbte kvinde.

Berlingske Tidende følger sagen.