1. maj bliver våd og kold

Når tusindvis af danskere fredag fejrer 1. maj, bliver det med byger og lave temperaturer, lyder udsigten fra DMI.

Foto: Bax Lindhardt. 1. maj bliver grå og våd.
Læs mere
Fold sammen

Arbejdernes internationale kampdag, 1. maj, bliver en folkefest, men vejret vil ikke feste med.

Udsigten for fredagen, der også er store bededag, byder nemlig på byger over hele Danmark det meste af dagen, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Der er en god idé enten at have regntøj på eller en paraply med, for det bliver en dag, hvor der kommer en del byger,« siger Anja Bodholdt, vagthavende ved DMI.

Visse af regnbygerne kan lokalt være kraftige - sågar med mulighed for hagl og torden - forklarer den vagthavende, der dog også lover, at solen vil kigge frem af og til.

Termometeret vil heller ikke invitere til hygge under åben himmel.

»Kampdagen anno 2015 bliver en forholdsvis kølig en af slagsen med temperaturer mellem 8 og 13 grader,« siger Anja Bodholdt.

Det eneste lyspunkt rent vejrmæssigt er ifølge DMI, at 1. maj-demonstranterne ikke behøver bekymre sig om, at de røde faner blæser væk.

»Det bedste, man kan sige om vejret, er, at der ikke vil være synderligt meget vind. Vinden vil være svag til jævn fra vest eller nordvest,« siger DMI-meteorologen.

På Facebook har over 35.000 mennesker indtil videre meldt sig til det traditionelle 1. maj-arrangement i Fælledparken i København, hvor blandt andre statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) og Pia Olsen Dyhr (SF) holder tale.