A.P. Møller-Mærsk tilfreds med våbenfangsten

Mærsk kunne ikke stole på afskiberens fragtoplysninger. En skanning afslørede mere end 1000 våben om bord i en container, som ikke var opført i fragtpapirerne.

A.P. Møller-Mærsk er mere end tilfreds med, at de spanske toldmyndigheder har afsløret våben i en container på containerskibet "Maersk Detroit". Det siger informationschef hos A.P. Møller-Mærk Jette Clausen.

- Vi går ud fra, at de papirer vi får fra afskiberne, er korrekte. Vi kan jo ikke tjekke hver eneste container. De er ofte også forseglet og låst af toldvæsnet, og det kan vi jo ikke bryde. Vi er absolut glade for disse kontroller, som vi samarbejder med myndighederne om, siger Jette Clausen.

I den store spanske havn Algeciras nær Gibraltar var spanske toldere på inspektion i skibet og ved hjælp af skannere blev der afsløret flere end 1000 våben i en container.

"Maersk Detroit" kom fra den israelske havneby Haifa og var på vej til en havn i USA inden sidste stop i Nicaragua. Skibet fik lov at sejle videre, efter at våbnene blev losset af skibet i den spanske havn.

/ritzau/