Sådan finansierer du julen

PENGEKALENDER 1Så er det jul på Business.dk. Og her kan du hver morgen indtil juleaften pakke et privatøkonomisk råd ud. Det første svarer på, om et lån eller en kassekredit bør finansiere de julegaver, som kontantbeholdningen ikke rækker til.

Juletravlhed på Strøget i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Prisen på gaven til mormor eller ungerne kan vokse voldsomt, hvis den i en snæver vending finansieres forkert. Hvis det endelig skal være, så tag et hurtigt julelån som et såkaldt hurtiglån eller via et kontokort.

Det er ifølge en undersøgelse af prisen på at låne henholdsvis 10.000 og 6000 kr. i banker og via kreditkort eller hurtiglån med en kort løbetid, som analysevirksomheden Mybanker har lavet, den billigste løsning.

I mange tilfælde vil et større lån være billigere i banken. Men bankerne har ofte etableringsomkostninger på et mindstebeløb, som ”knækker” omkring ca. 10.000 kr., før det kan betale sig at gå i banken.

Kontokortet VEKO, som kan bruges i butikker på Vesterbro og Frederiksberg, er den billigste långiver skarpt forfulgt af Amager Kort og L’EASY.

Den dyreste bank i undersøgelsen af de små lån er Lån & Spar Bank, som altid tager 1.000 kr. for at oprette en kassekredit på under 50.000 kr. Nogle tager mere, men der findes dog også banker, hvor oprettelsen er gratis som f.eks. Danske Banks 24/7 konto via internet.