RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Videnskaben: Hvis man reder seng, får man pest og dør

RokokoPosten: Det kan godt være, en redt seng ser pæn og indbydende ud. Men den er også en dødsfælde, advarer videnskaben

Foto: Viteethumb studio, Bigstock Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Der er mange gode grunde til ikke at rede sengen: Dovenskab, begrænsning af husstøvmider, forlængelse af madrassens levetid. Alligevel vælger mange at rede seng, fordi de synes, det ser pænest ud. Men nu har videnskaben fundet ud af endnu en ting, som bør få dig til at holde op: Du kan få pest og dø af at rede seng.

»Det kommer måske bag på de fleste, men næsten 100 procent af alle tilfælde af pest i den vestlige verden i løbet af de seneste ti år stammer fra redte senge. Faktisk er det så alvorligt, at alene ønsket om at rede en seng, kan gøre dig eller dine omgivelser syge. Så det bør man straks holde op med. Så slemt er det jo heller ikke, at sengen er uredt,« siger professor i mikrobiologi og æstetisk betinget død Christina Marissa Dahl.

Hjemme hos familien Sørensen tager man ikke videnskabens advarsler så tungt. Her redes alle senge hver morgen, og sådan bliver det ved med at være, konstaterer 52-årige Morten Sørensen, der er praktiserende læge.

»Det er muligt, at man kan få pest af det, men i dag er pest jo ikke noget, man dør af,« siger han.

Christina Marissa Dahl påpeger dog, at det skyldes lægens manglende viden om pest.

»Der er ikke tale om almindelig bylde- eller lungepest, der ganske rigtigt forholdsvis let kan kureres. Det, man kan få af ikke at rede seng, er hjernepest, og det er en herrefarlig pest, som ikke kan kureres,« siger hun.

74-årige Tove Andersen bakker Christina Marissa Dahl op. Hun har mistet både mand og to ud af tre børn til hjernepesten.

»Desværre vidste lægerne ikke, hvorfor min familie blev syg. Men nu, hvor jeg ved, at det skyldes sengeredning, ville jeg ønske, at jeg ikke havde været sådan efter dem. Gid, jeg havde vidst det noget før, så havde de måske stadig været her i dag,« siger hun.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten