RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Teenagere vil lære de voksne at opføre sig pænt på de sociale medier

RokokoPosten: En gruppe teenagere opfordrer deres jævnaldrende til at være nærværende og gode rollemodeller for deres forældre. »Lorteungerne skal bare blande sig udenom,« mener teenageforælder.

Foto: HighwayStarz, Bigstock Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Jeg fik noget af et chok, da jeg kom til at se en diskussion, min far havde med nogle andre voksne på Facebook. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at han kunne finde på at opføre sig så dårligt.«

Ordene kommer fra 14-årige Celine Andersen, der indtil denne opdagelse ikke havde skænket det en tanke, at hendes far kunne have brug for hjælp til at begå sig på nettet.

»Men vi må jo huske, at vores forældre er så gamle, at de er vokset op med drejeskivetelefoner. De havde slet ikke net derhjemme, før de fik os, så selvfølgelig er det sværere for dem end for os, der har brugt det altid,« siger hun.

15-årige Kristoffer Søndergaard går i klasse med Celine, og han deler hendes bekymring. Derfor har de to unge nu lavet en Facebookside, hvor de forsøger at få andre unge i tale i et forsøg på at hjælpe de mange forældre på rette vej.

»Forældrene skal selvfølgelig forstå, at vi gør det for at hjælpe dem. Så det er vigtigt at have respekt for deres grænser. Omvendt skal vi ikke være bange for at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Det er trods alt vores forældre, der er tale om, så vi har et ansvar og må træde i karakterer og sætte grænser, hvis de ikke selv er i stand til det,« siger Kristoffer Søndergaard.

Desværre er det ikke alle voksne, der bryder sig om de unges indblanding i det, de betragter som deres privatliv. Det bekræfter både Celine og Kristoffer, der hver dag må bruge lang tid på at moderere Facebook-siden og blokere brugere, der typisk er mellem 40 og 50 år gamle.

»Der er flere, der brokker sig over, at ’sådan nogle snothvalpe« ikke skal kigge dem over skulderen, og hævder, at vi er nogle forkælede møgunger, som burde få nogle ordentlige fritidsinteresser. Men det handler jo ikke kun om os. Det handler om at gøre det trygt for alle at være på de sociale medier,« siger Celine.

Den 46-årige teenagefar David Torp kan derimod godt forstå de kritiske voksne.

»De fucking lorteunger skal bare blande sig uden om. De kan vente, til de selv bliver voksne, så skal de nok opdage, at man kan blive nødt til at kalde en forbandet møgsæk til en politiker for en forbandet møgsæk,« siger han.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten