RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Teenagepige vil bare lige være sikker på, at alle i bussen har hørt hende

RokokoPosten: De øvrige passagerer i bussen var dybt taknemmelige over, at 18-årige Milla Knudsen sørgede for, at alle kunne høre, hvad hun talte med sin kæreste om. En døv mand savnede dog en tegnsprogstolk.

Foto: Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Jeg taler lige lidt højere. Der er herremange mennesker i bussen, og de skal jo gerne allesammen kunne høre, hvad jeg siger.«

Det er fredag eftermiddag klokken 16.35. Bus 13 er fyldt med trætte mennesker, der er på vej hjem efter en lang arbejds- og uddannelsesuge. En af dem er gymnasieeleven Milla Knudsen på 18 år. Hun er også træt, men efter et par øl med vennerne er hun i godt humør og vil gerne muntre de andre op.

»Alle elsker at lytte med på en halv sam- tale, så jeg tænkte, at det kunne være hyg- geligt at ringe til min kæreste,« siger hun.

Længere fremme i bussen sidder 52-årige Anders Eskildsen. Han har lige fået fri fra sit arbejde på en produktionsvirksomhed tæt på Millas gymnasium. Som regel tager han bilen, men den er på værksted.

»Når man ikke er vant til det, kan man godt være lidt beklemt ved at sidde sammen med så mange mennesker. Så jeg er glad for, at Milla fik den gode stemning til at brede sig,« siger han og roser hende for at være så udførlig, at udenforstående nemt kunne følge med:

»Havde hun ikke været så grundig, havde jeg måske ikke forstået, at det er Johanne S. ay kay ay fede-Johanne, og ikke Johanne N., som Milla ikke havde kaldt en fed luder, selv om hun er en fed luder. Eller at engelsklærerens fedtede playmobil-pagehår fucker Millas koncentration op. I øvrigt vil jeg spørge konen, om hun ikke også vil kalde mig cutiebun fremover.«

En enkelt passager i bussen fik ikke udbytte af Millas samtale. 41-årige Jens Christian Just er nemlig døv.

»Det var en ensom følelse at sidde der og opleve, hvordan alle de andre dannede et fællesskab omkring den unge kvindes samtale,« siger han.

Milla Knudsen selv beklager, at Jens Christian Just ikke fik noget ud af hendes samtale.

»Jeg gjorde mig virkelig umage for at tale hele bussen op, men jeg var ikke opmærksom på, at der sad en døv mand bag mig,« siger hun.

Episoden er siden kommet byens borgmester for øre, og hun lover, at hun vil undersøge muligheden for at sætte tegnsprogstolke og teleslynger i alle busser.

»Det er helt klart en kommunal opgave at sikre, at ingen skal udelukkes fra at følge med i private samtaler, som borgerne så generøst deler med andre i det offentlige rum,« siger hun.