RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Støjberg vil flytte Danmark længere væk

RokokoPosten: Hvis Muhammed gerne vil komme til bjerget, må bjerget flyttes længere væk fra Muhammed, mener Inger Støjberg. Derfor skal Danmark fremover være en øgruppe i Nordatlanten.

Foto: Arno Mikkor – Aron Urb/Wikipedia Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har længe været godt træt af flygtninge, der kommer til Danmark for at søge asyl.

Danmark har flere gange bedt EU-Kommissionen om tilladelse til forlængelse af den midlertidige grænsekontrol. Men efter at det er kommet frem, at en lang række asylansøgere har løjet om deres identitet for at få asyl i Danmark og i lyset af en lang række integrationsproblemer, vurderer Støjberg, at grænsekontrol ikke længere er nok.

»Vi må simpelthen se at få Danmark væk fra den tyske grænse,« udtalte hun på et pressemøde mandag formiddag.

»Lige nu kommer næsten alle flygtninge til Danmark sydfra via Tyskland, og jeg har derfor fremsat et lovforslag om, at Danmark ikke skal være landfast med Tyskland i fremtiden.«

Helt konkret foreslår Støjberg, at vi flytter Danmark cirka 1.000 kilometer nordpå, således at landet bliver en mindre øgruppe et godt stykke nord for Norge.

»På den måde undgår vi, at Danmark bliver endestation for tusindvis af flygtninge fra Østeuropa, fordi vi løsriver os fra fastlandet og besværliggør rejsen hertil. Og så kan man jo håbe på, at flygtningene slet ikke vil kunne finde Danmark,« udtaler ministeren.

Regeringen betragter forslaget som endnu en nødvendig og markant stramning på udlændingeområdet, der vil sikre færre asylansøgere til Danmark. Imidlertid er man usikker på, om man kan få den danske befolknings opbakning til projektet.

»Vi skal jo ikke glemme, at vejret er det vigtigste og mest omdiskuterede emne i Danmark,« udtaler klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og fortsætter:

»Hvis landet rykkes 1.000 kilometer nordpå, kan vi jo ikke forhindre, at temperaturen falder på årsbasis.«

For at imødekomme denne udfordring har Støjberg en klar plan.

»Hvis det ender med en folkeafstemning, skal jeg personligt sørge for, at alle ja-stemmerne bliver belønnet med et stykke lagkage – på undertegnedes regning,« slutter hun med et smil.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten