RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Regeringen tilbyder repatrieringsbeløb til invasive arter

RokokoPosten: Er du indvandrer eller efterkommer af eksempelvis marmorkrebsen eller nilgåsen, kan du modtage omkring 140.000 kroner for at forlade Danmark. »Dybt fornærmende,« siger en bisamrotte.

Foto: Mirceab/Bigstock Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Tillykke! Du er omfattet af loven om repatriering og kan få økonomisk støtte til at vende permanent tilbage til dit hjemland.«

Sådan begynder et brev, som Aabenraa Kommune sendte til bisamrotten Jack sidste uge.

Kommunen tilbyder Jack, der har boet hele sit liv uden for Kruså, omkring 140.000 kroner, hvis han ønsker at vende tilbage til sine forældres hjemland, Tyskland, eller til Nordamerika, hvor hans slægt oprindelig kommer fra.

Brevet er del af en kampagne, som regeringen har iværksat for at sætte fokus på invasive arters mulighed for at vende tilbage til deres hjemland.

»Det er et godt tilbud, hvis man er indvandrer eller efterkommer af fx marmorkrebsen eller nilgåsen og godt kunne bruge et beløb til at etablere sig et andet sted i verden,« siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og understreger, at repatriering er et tilbud og ikke udtryk for, at arterne ikke er velkomne i Danmark.

»Vi sammenligner på ingen måde bisamrotten, nilgåsen eller den iberiske skovsnegl med syriske flygtninge eller uledsagede flygtningebørn fra Afghanistan.«

Den forklaring er Jack dog ikke tilfreds med.

»Det er et meget fornærmende brev, der dybest set siger, at man vil have mig ud af landet, selvom jeg er født og opvokset her,« siger den treårige bisamrotte, hvis forældre kom fra Nordtyskland til Sønderjylland i 2014.