RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Regeringen afskaffer 9. april til fordel for 31. april

RokokoPosten: »Vi er villige til at sætte handling bag ordene, så det ikke bliver endnu en gang symbolpolitik,« lyder begrundelsen for at indføre en 31. april, mens 9. april bliver fjernet.

Screenshot fra Lars Løkkes Twitter-profil Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

9. april 2019 blev det for meget for den danske regering. Statsminister Lars Løkke Rasmussen indkaldte til hastemøde med kun et enkelt punkt på dagsordenen: »Hvordan undgår vi, at 9. april gentager sig?«

I går nåede partierne endelig til enighed om et lovforslag, som allerede nu møder stor opbakning i resten af Folketinget: Man indfører en ekstra dato til sidst i april. På den måde kan man gå direkte fra 8. til 10. april, uden at det ændrer ved det samlede antal dage i måneden.

Som konsekvens af ændringen, der forventes vedtaget med et stort flertal inden næste valg, skal borgere, der er født 9. april, have deres CPR-numre ændret fra 0904 til 3104. Det er en formsag, mener Lars Løkke Rasmussen.

»Hvis man er ked af at vente med at fejre fødselsdag til 31., kan man altid vælge at gøre det 10. april. Det vil fremover være dagen efter 8. april, så i praksis gør det ingen forskel – det er det samme, som mennesker født 29. februar altid har været nødt til at gøre, hvis de ville fejre fødselsdag hvert år.«

Forslaget modtages dog ikke med lige stor begejstring alle steder. Hos Astrologisk Selskab er man ligefrem oprørte over, at politikerne tager så let på datoerne.

»Hvis det her lovforslag vedtages, vil det få frygtelige konsekvenser. Folk, der er født i Vædderens tegn, skal pludselig til at være tyre. Det kan kun resultere i grusom identitetsforvirring, for selvom de to stjernetegn ligger lige efter hinanden, er der altså tale om to helt forskellige typer, eftersom Vædderen er et ildtegn, mens Tyren er et jordtegn,« lyder det fra astrolog Arne Petersen, der selv er født i Stenbukkens tegn og derfor er et troværdigt menneske med en stærk realitetssans.

Kritikken preller dog af på tilhængerne af forslaget.

»Som tvilling er jeg, som de øvrige lufttegn, kendt for intellekt og fornuft, og jeg ser det som en helt igennem fornuftig løsning,« lyder det fra Morten Østergaard (R), der uddyber:

»Det er på tide at gøre op med tendensen til at føre symbolpolitik, hvor vi fx bare flager på halvt, men intet gør i praksis for at undgå, at 9. april gentager sig. Nu sætter vi handling bag ordene; det har været 9. april for sidste gang. Det er handlekraftig realpolitik, når det er bedst.«