RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Politikere i tvivl: Skal TV 2 sælges til Berlusconi eller sharia-sheik?

RokokoPosten: Bjarne Corydon skal rådgive regeringen om, hvorvidt man skal sælge TV 2 til en saudi-arabisk prins eller den italienske politiker Silvio Berlusconi.

Foto: Ebbe Rosendahl/TV 2 Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Efter at regeringen for nylig annoncerede, at man vil sælge statens ejerandel af TV-stationen TV 2, er det væltet ind med tilbud fra interesserede købere, og særligt to forslag har tiltrukket sig kulturministerens interesse.

Den saudiske prins Omar bin Jihad, der blandt andet er kendt for at eje en række europæiske fodboldklubber og tre luksushoteller i Nice samt støtte flere salafistiske oprørsgrupper via utroligt let gennemskuelig hvidvask, har erklæret, at han meget gerne overtager statens andel af stationen.

»Bin Jihads tilbud ser virkelig fint ud, og bortset fra mindre justeringer – som en ændring af »Vild med dans« til »Vild med paramilitær kamptræning og bøn« – lover han ikke at blande sig i stationens redaktionelle linje,« siger kulturminister Mette Bock (LA).

Den anden oplagte køber er den italienske politiker og milliardær Silvio Berlusconi, som kulturministeren også tror vil kunne videreføre stationen på kompetent vis.

»Silvio har omfattende erfaring med moderne mediedrift, og han har allerede luftet nogle spændende ideer om at genoplive »Lykkehjulet« med unge kvindelige dansere i bikini og om at optage næste sæson af »Badehotellet« på Krim, hvor han har rigtigt gode venner.«

For at besvare det svære spørgsmål har regeringen indkaldt tidligere politiker og nuværende chefredaktør på Børsen, Bjarne Corydon, som ekstern konsulent.

»Jeg har virkelig megen erfaring med salg af offentligt ejede virksomheder, men i denne situation er begge tilbud virkelig lokkende, så det er et af de dilemmaer, som kan give grå hår i hovedet,« siger han, men forsikrer, at han nok skal sørge for, at man finder den rette køber.

Skulle det mod forventning vise sig ikke at være Berlusconi eller bin Jihad, der løber med TV 2, har Corydon en tredje mulighed i baghånden.

»Som alternativ har vi en option på at bytte stationen for 21 nye IC5-togsæt fra den italienske producent AnsaldoBreda, som i en skriftlig henvendelse har erklæret, at denne type tog både kan køre på skinner og sågar bremse.«

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten