RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten om Dronningens nytårstale: flot brug af clips

RokokoPosten: Dronning Margrethes papirclips var et smukt symbol på sammenhold og bæredygtighed. Regenten fastslog også, at vi gik fra 2016 til 2017.

Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Igen i år er RokokoPostens redaktion imponeret over dronning Margrethe IIs traditionsrige nytårstale. Først og fremmest på grund af hendes innovative og symbolladede brug af gammeldags papirclips.

Iagttagere har hævdet, at clipsene skulle holde orden i dronningens ark, så hun ikke ligesom sidste år skulle bruge tid på at finde det rigtige stykke papir.

Men ser man med evighedens blik, aner man, at clipsene snarere er en metafor for det sammenhold og den sammenhængskraft, som Danmark, ja, hele Europa, efterspørger i disse tumultariske og usikre tider. EU, NATO, USAs rolle i verden, Europas religiøse demografi, alt dette synes i opbrud, og kun vores regent formår at samle os med simple stykker bøjet plastik.

Samtidig er de gammeldags og nærmest retroagtige clips med til at binde os sammen på tværs af generationer og sender et stærkt signal om genbrug og bæredygtighed i en tid, hvor ressourcerne er knappe, og vi skal gøre vores yderste for at give en beboelig verden videre til vores børn og børnebørn.

Tænk, at man med så små virkemidler kan sige så meget – men det kan dronning Margrethe!

Også det sproglige indhold bød på indsigtsfulde iagttagelser. Eksempelvis bemærkede Dronningen, at det danske klima er anderledes end det klima, som de fleste flygtninge kommer fra. Og at stedord har en hel del at sige; det er for eksempel oplagt at begynde at tænke »vi« om danskerne, når man skal falde til i Danmark.

Dronningen erklærede også, at danskere er forskellige, at Danmark er et lille land, at både far og mor er i arbejde, og at det er muligt at være ensom, selv om man er travl.

Her mærker man for alvor, hvordan vi er privilegerede ved at have en monark frem for en præsident eller en anden kedelig og banal repræsentant, der ikke taler med evighedens fylde og slægters gang bag sig.

Endelig nævnte dronningen, at Aarhus skal være kulturhovedstad i 2017 og bar en virkelig flot grøn silkeskjorte; begge dele skal have en anbefaling herfra.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten