RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Ny serie fra DR: Skilt ved første blik

RokokoPosten: Til næste år har eksperter fundet fem par, der foragter hinanden allerede ved første møde og sammen skal gennemgå parterapi, NemID-skilsmisse og bitter strid om ægtepagt og indbo.

Foto: AntonioGuillem/Bigstock. Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.​

Maria, du skal skilles!«

Sådan lyder det måske næste år til september, når DRs nye satsning Skilt ved første blik går i luften. Ti mennesker, sat sammen af parforholdseksperter, starter serien med at mødes i en fælles bolig, og et par måneder senere afslutter de formentlig eksperimentet som bitre og mentalt udtømte individer.

»Vi har haft stor succes med Gift ved første blik, der har kærlighed, kemi og samarbejde som temaer, men ofte ender med akavede situationer, indestængt vrede og gråd. Derfor var det oplagt at vende bøtten og se, hvad der ville ske, hvis vi lagde ud med en negativ stemning,« fortæller tilrettelægger Gitte Andersen og uddyber, hvad seriens otte afsnit skal handle om.

»Først hører vi lidt om de fem par, og hvorfor de absolut ikke passer sammen, hvad angår værdier og interesser. Det kunne være en kæderyger og en astmatiker, der arbejder for Kræftens Bekæmpelse, eller en vegansk autonom og en trainee hos Mærsk. Dernæst skal de mødes første gang i en bolig, som vi er sikre på, at de begge vil hade.«

Efter et afsnit eller to med skænderier og kold luft skal parret i terapi, hvor en psykolog vil forsøge at rede trådene ud mellem de to, men bare gør det værre.

»Der vil dukke traumer og mønstre op fra barn- og ungdommen, der får parrene til at behandle hinanden på den værst tænkelige måde, så de højst sandsynligt konkluderer, at det ikke går. Dernæst er der samtaler med skilsmisseadvokater og retssalsdramaer om, hvem der egentlig købte sofaen dengang i 2012,« forklarer Gitte Andersen, der har hyret advokater til at udfærdige meget komplicerede ægtepagter, som gør det næsten umuligt at skilles i mindelighed.

»Ideelt set ville vi være gået i gang med indspilningerne for et par år siden, så der også var kommet et barn til, men det bliver måske til 2021.«

Ved seriens afslutning bliver det afsløret, om parret vælger at forblive skilt, eller om der alligevel har vist sig et glimt af gensidig interesse.

»Men det regner vi ikke med,« slutter Gitte Andersen.

Skilt ved første blik går første gang i luften torsdag 10. september 2020.