RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Nu flytter Region Syddanmark til København

RokokoPosten: Trods omfattende protester skal Region Syddanmark flyttes til København. Det skal sikre, at en stadigt mere monokulturel hovedstad også får glæde af ringridning, grænsehandel, kagebord og spirituskørsel.

Foto Palle Hedemann Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Hvis jeg skal være helt ærlig, er det temmelig træls, at vi skal tvangsforflyttes alene for at kompensere for manglende københavnsk mangfoldighed.«

Så kontant er udmeldingen fra regionsrådsformand Stephanie Lose (V) oven på regeringens beslutning om at flytte hele Region Syddanmark til København. Byer som Sønderborg, Ribe og Tønder vil blive placeret på områder, der ikke bruges til noget fornuftigt. Her er blandt andet områderne Amager Fælled, Gyngemosen og Tingbjerg i spil.

Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance forklarer, at udflytningen af en hel region sker for at bevare sammenhængskraften i Danmark.

»Vi bliver nødt til at sikre en jævn fordeling af kulturel diversitet i Danmark, hvis vi skal undgå, at landet knækker midt over. En række mangfoldige befolkningsgrupper har alt for længe klumpet sig sammen i det syd- og sønderjyske, hvor de har nægtet at dele deres kulturelle overskud, mens København er blevet en stadigt mere monokulturel ghetto for akademikere og belastende medietyper,« siger han.

»Jeg tror, at sammenhængskraften i Danmark bliver markant styrket, hvis det også bliver muligt for folk i Hvidovre og Høje-­Taastrup at opleve ringridning, eller hvordan den lokale landbetjents søvnvaner sikrer, at ingen nogensinde bliver taget med alkohol i blodet«, fortsætter Ammitzbøll og understreger, at han selv ser meget frem til at opleve både kagebord og grænsehandel i det københavnske opland.

Det argument finder Stephanie Lose imidlertid ikke særlig overbevisende.

»Jeg kan godt forstå, at folk i provinsen er trætte af at skulle belemres med medarbejdere fra Danmarks Radio eller, Gud bedre det, Radio24syv, men det er jo ikke nogen grund til at gøre ondt værre og tvinge andre til hovedstaden i millimeterdemokratiets navn,« siger hun og fortsætter:

»Og helt ærligt, vi har jo allerede givet jer prins Joachim tilbage, og det mener jeg ret beset, bør være alt rigeligt.«

Protesterne ser dog ikke ud til at gøre noget større indtryk på Folketinget, der allerede har vedtaget, at Dybbøl Mølle skal flyttes til Valby Bakke i løbet af den kommende uge.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten